‘Ride the wave’ en neem deel aan de #YoungOceanWaves Video- en Fotowedstrijd

Gek op de oceaan? De #EU4Ocean Coalitie lanceert de #YoungOceanWaves wedstrijd: Wat de oceaan voor mij betekent. We zijn op zoek naar coole video’s & foto’s die je band met de oceaan laten zien!

De wedstrijd #YoungOceanWaves, gepromoot door het Directoraat-Generaal Maritieme Zaken en Visserij (DG MARE) van de Europese Commissie, moedigt iedereen – vooral jongeren – aan om te laten zien wat de oceaan voor hen betekent: Prachtige kleuren en levende wezens? Plezier? Sport? Gekke of ontspannende avonturen? Lekker eten of een baan?

Doe mee aan de #YoungOceanWaves wedstrijd en laat je band met de oceaan zien!

Hoe werkt het?

De wedstrijd loopt van 14 juli tot 18 augustus 2020, middernacht.

Om deel te nemen aan de wedstrijd, volg je deze stappen:

  • Deel een (maximaal) 30 seconden durende video of een foto op je openbare Instagram-account, die laat zien wat de oceaan voor jou betekent.
  • Gebruik de vereiste hashtag #YoungOceanWaves in je post.
  • Voel je vrij om #EU4Ocean en #Youth4Ocean toe te voegen aan je bericht.
  • Wees creatief! Als je video’s maakt, voel je vrij om jezelf uit te drukken zoals je wilt: kies een onderwerp… of wees het onderwerp! Beweeg, dans, zing, speel, teken, schilder, maak collages, bouw iets op, draag een gedicht voor of treed op. Of als je een foto post, voel je vrij om filters, effecten, collages, etc. te gebruiken.

De winnaars worden gekozen door een jury die geweldige prijzen zal uitreiken!

Bekijk hieronder de regels voor deelname.

Criteria om in aanmerking te komen

  • Je moet minstens 18 jaar oud zijn en een publieke Instagram-account hebben om deel te nemen aan de wedstrijd.
  • Je kan alleen als individu deelnemen.
  • Bij het delen van je video of foto is het gebruik van de #YoungOceanWaves hashtag in je post verplicht om deel te nemen aan de wedstrijd.
  • Elke taal kan worden gebruikt in de video. Video-inzendingen die niet in het Engels worden ingezonden, moeten vergezeld gaan van ondertitels in het Engels om een breed begrip te garanderen. Foto’s die niet-Engelse tekst bevatten, moeten ook vergezeld gaan van een vertaling in het Engels.
  • Slechts één inzending is toegestaan per deelnemer. Meerdere inzendingen worden niet in aanmerking genomen.
  • Inzendingen op Instagram Stories zijn NIET toegestaan.
  • Herberichten van oudere berichten worden in aanmerking genomen zolang ze tussen 14 juli en 18 augustus 2020 worden gepubliceerd. Oudere berichten waarvoor de hashtag pas achteraf in de beschrijvingstekst is toegevoegd, worden niet beoordeeld.
  • Inzendingen maken geen inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van derden of op beeldrechten (zie onderstaande voorwaarden).

Wedstrijdspecificaties

  1. De video mag niet langer zijn dan 30 seconden. Ingediende inzendingen met een langere lengte worden niet in aanmerking genomen. Er zijn geen specificaties voor foto’s.
  2. De video kan in elk formaat zijn (d.w.z. animatie, documentaire, muziekvideo, dynamische infographic, etc.) en u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden (d.w.z. een video zonder dialoog, video met eenvoudige verbale uitdrukkingen, video met een dialoog, een video met voice-over, film met ondertiteling, etc.). Dezelfde regel geldt voor de foto’s (d.w.z. met tekst, zonder tekst, etc.).
  3. In de video kan elke taal worden gebruikt. Video-inzendingen die niet in het Engels worden ingezonden, moeten vergezeld gaan van ondertitels in het Engels om een breed begrip te garanderen. Foto’s die niet-Engelse tekst bevatten, moeten ook vergezeld gaan van een vertaling in het Engels.
  4. De video mag geen ongepaste inhoud, taal of beeldmateriaal bevatten (geen geweld, racistische opmerkingen, pornografische of persoonlijke aanvallen op mensen of organisaties, enz.)  Het DG MARE-team en de jury behouden zich het recht voor om de deelnemende video’s die wij ongepast, onwettig of verwerpelijk vinden, te negeren.
  5. Auteursrechten: De video’s/foto’s die voor de wedstrijd worden gemaakt, zijn origineel werk en maken geen inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van derden, zoals auteursrechten, naburige rechten, handelsmerken of eventuele privacy- en beeldrechten. Maak geen foto’s van privépersonen zonder hun toestemming. Kinderen mogen niet herkenbaar zijn op de foto. Op verschillende sites is gratis muziek beschikbaar voor uw video en u dient iets te gebruiken waarop geen copyright rust (Gratis muziek en geluidseffecten voor uw video van YouTube). Veel websites bieden goedkope en gratis stock footage aan die u kunt gebruiken voor uw video (www.pexels.com; www.pixabay.com).
  6. Als uw video/foto wordt geselecteerd voor prijzen, wordt u gevraagd een online formulier in te vullen om a) toestemming te geven om uw naam, bijdrage, biografie en foto op de website van het Maritieme Forum en andere online kanalen van de Europese Commissie te plaatsen, evenals op de online kanalen van de projectpartners* die de wedstrijd beheren, en b) te bevestigen dat uw werk geen inbreuk maakt op de intellectuele eigendomsrechten van derden of op de beeldrechten. Als u het formulier niet invult, wordt u uitgesloten van de wedstrijd.
  7. Door deel te nemen aan de wedstrijd geeft u ook toestemming aan de Europese Commissie om uw foto’s/video’s te gebruiken voor hun eigen publiciteitsdoeleinden en communicatie.
  8. De organisator behoudt zich het recht voor om de prijzen van de wedstrijd te wijzigen of te vervangen en/of het reglement van de wedstrijd te wijzigen indien nodig, zonder voorafgaande kennisgeving.

Voorwaarden

Gedetailleerde voorwaarden zijn HIER te vinden. Lees ze aandachtig door.

Gunningscriteria

Video’s en foto’s worden door meerdere jury’s beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • Berichtinhoud (Focus op uw verbinding met de oceaan)
  • Creativiteit & originaliteit: Wees origineel, innovatief, inspirerend, innemend, geestig
  • Videografische interesse en kwaliteit: de verscheidenheid aan opnamen, camerahoeken, geluidseffecten, adequaat zoomen, belichting, locatie, de volgorde van de opnamen, geluids- en beeldkwaliteit
  • Taalgebruik: zorg voor grammatica, spelling en duidelijke formulering van berichten. Elke taal is toegestaan, mits Engelse ondertiteling in de video is geïntegreerd en tekst in het Engels in de foto is opgenomen.

Tijdlijn

  • 14 juli – 18 augustus: wedstrijd loopt
  • 19-20 augustus: 1e voorselectie
  • 24-27 augustus: 2e voorselectie door interne jury
  • 1-3 september: selectie van de winnaars van de finale jury
  • 7-10 september: er wordt contact opgenomen met de winnaars en de inzendingen worden verzameld
  • rond 15 september: Briefing van de winnaars
  • 24 september: Prijsuitreiding aan de winnaars en vertoning van video’s/foto’s tijdens de online workshop van de EU4Ocean Coalitie

Selectie en Jury

  • 1e selectie: Een eerste screening van de inzendingen zal worden uitgevoerd door het interne team van het EU4Ocean project. Deze selectie diskwalificeert de inzendingen die niet voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen en aan de minimale gunningscriteria.
  • 2de selectie: Een shortlist van de 20 beste foto’s en video’s zal worden gemaakt door een interne jury bestaande uit leden van het EU4Ocean project.
  • Definitieve selectie: 3 winnaars en 7 finalisten worden geselecteerd door een jury van hoog niveau (beschrijving van de juryleden)

Prijzen

Winnende video’s/foto’s worden op de website van het Youth4Ocean Forum geplaatst, worden beloond op het virtuele evenement dat op 24 – 25 september plaatsvindt en ontvangen een certificaat.

1e prijs: Een GoPro-camera

2de prijs: Een 1-jarig online abonnement op National Geographic

3de prijs: Goodie bag van het Nausicaā Centre National de la Mer aquarium

Van de 4e tot de 10e plaats: Deelnemers winnen een waardebon van 20€

Contacten

Communicatie: Controleer regelmatig uw Instagram-berichtenbox. Als u wint, nemen wij contact met u op via een privébericht. (Opmerking: Als iemand die u niet volgt u een bericht stuurt, zal dat bericht in uw inbox verschijnen als een verzoek. Om het bericht te accepteren of af te wijzen, veegt u naar links (iOS) of tikt u op het bericht en houdt u het vast (Android).

U kunt ons altijd bereiken met vragen: youngoceanwaves@ecologic.eu

Stuur een bericht of voeg een opmerking toe

*EU4Ocean is een door de Europese Commissie gefinancierd project dat wordt uitgevoerd door een consortium van 12 partners in heel Europa: ACTeon (coördinator, Frankrijk), Seascape Belgium (secretariaat van het Europees marien observatie- en datanetwerk en de Europese Atlas van de Zee, België), de Europese Raad voor de Zeevaart (EMB, België), Nausicaá-Nationaal Zeecentrum (Frankrijk), het Wereldoceaannetwerk (WON, Frankrijk), Ciência Viva (Portugal), de European Marine Science Educators Association (EMSEA, België), het Ecologic Institute (Duitsland), het European Centre for Information on Marine Science and Technology (EurOcean, Portugal), het Secretariat of Submariners (S. Pro, Duitsland), MARE Nostrum (Roemenië), European Schoolnet (België), en Farah Obaidullah (Independent Ocean Advocate & Founder Women4Oceans, Nederland).

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen is stichtend lid van het EU4Ocean Platform, een van de drie belangrijkste onderdelen van de EU4Ocean-coalitie.